MyDent Orthodontie-Antwerpen
Ga naar de inhoud

Kaakgewrichtsklachten - Tandenknarsen - Opbeetplaat
Knarsetanden | Oorzaken en behandelingen

Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd. Bruxisme is een tandheelkundige aandoening die wordt gekenmerkt door het onbewust klemmen of knarsen van de tanden, meestal tijdens de slaap.
Het kan leiden tot verschillende problemen zoals tandbeschadiging, kaakpijn en hoofdpijn. Het is belangrijk om deze aandoening serieus te nemen en de oorzaken en behandelingen ervan te begrijpen.
De exacte oorzaak van bruxisme is niet volledig bekend, maar er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen. Stress en angst worden vaak geassocieerd met het optreden van bruxisme. Storende tandcontacten, kruisbeet en een diepe beet kunnen een trigger zijn tot tandenknarsen. Ook kunnen slaapstoornissen, zoals slaapapneu, een rol spelen bij het ontwikkelen van deze aandoening.
Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar voor bruxisme, een veelvoorkomende behandeling is het gebruik van een op maat gemaakte splint of opbeetplaat Deze splint wordt 's nachts gedragen en helpt de tanden te beschermen tegen schade door het knarsen of klemmen. Als je vermoedt dat je bruxisme hebt dan kan je online inschrijven voor een bruxisme onderzoek. Tijdens dit onderzoek evalueren we jou beet en kaakbewegingen en zal op basis van jouw specifieke situatie de juiste behandeling worden aanbevolen.

Opbeetplaat of knarsetandbitje

Een opbeetplaat is een uitneembare plaat van doorzichtige kunsthars 2-3 mm dik, die over je boventanden wordt geschoven, en welke gedurende de nacht wordt gedragen.
knarsetandbitje

Kaakgewrichtsklachten

De meest voorkomende kaakgewrichtsklachten zijn pijn in en rond het kaakgewricht en oor, een verminderde mondopening en knappende geluiden.
kaakgewrichtsklachten
MyDent  Orthodontie
Monnikenhoflaan 39
2620 Hemiksem
   032912000
BE0877.360.248

Terug naar de inhoud